Devrek Baston Modelleri
4.4/5
★
based on 8 reviews
Devrek Baston İmalatı - El Yapımı - Baston Modelleri - Baston fiyatları - Baston.com.tr
Baston Atölyemizde uygun baston fiyatları El Yapımı, özel Baston Çeşitlerimizi İneleyin. Türkiyenin Her Yerine Ücretsiz Kargo Baston Siparişi Vermek İçin Hemem İletişime Geçin.
About Devrek Baston Modelleri
Hakkımızda
1972 yılında karabük’te doğdum. İlköğretimimi burada tamamladıktan sonra, 1983 yılında babamın görevi dolayısıyla,zonguldak’ın devrek ilçesinde yerleştik. zonguldak’ın şirin bir ilçesi olalan devrek bastonu ile ünlüdür her yıl düzenlenen festivallerle yerli ve yabancı tüm halklara bu sanat tanıtılır. Bu özel sanat henüz gençligimde ilgimi çekmişti yeteniğimin’de oldugunu fark ettigim’de 13 yaşındayken bir baston ustasının yanında bu işe gönül vererek çalışmaya başladım. Bu işe iç içe olduğum her zaman zarfında sanatın veya sanatcının belkide el emeğinin ne kadar özel ve paha biçilmez oldugunu idrak ettim . Özenle ortaya çıkardıgımız desen desen, renk renk devrek bastonlarının bazen evlerinin duvarlarına hatıra olarak asılması bazen ise ona ihtiyaç duyan insanlarımızın onlardan destek alması benim için ayrı bir huzur ve onur kaynagı olmuştur. 1997 yılında ustalık belgemide alarak kendi iş yerimi açtıgımda 25 yaşındaydım. Ozamandan buzamana gecen süre içerisinde özellikle gelişen teknoloji ve internet aracılıgı ile bir çok yabancı ülke insanından devrek bastonlarına olan ilgi ve bunları layıkıyla cevaplamış ve pazarlamış olmak benim için ayrı bir gururdur . Bu sayede hem ben hemde onlar farklı kültürlerden haberdar olmuşlardır. Bu sanat bu sayede bir çok kez uzun süren dostluklarada vesile olmuştur . Devrek bastonları ülkemizde hala hakettiği popülerliği kazanmamış olsa bile birçok televizyon kanalına veya belgesellere konu olmuştur . Bu işte bana çok şey ögreten ustam bülent korum ,fikirlerini ve destegini hiç birzaman eksik etmeyen sevgili eşim zeynep ,bana benim gibigönül vermiş tüm devrek bastonu yapan arkadaşlarımızın sorunlarına kayıtsız kalmayan sayın belediye başkanımızında üzerimizde büyük emegi vardır. Ayrıca devrek bastonun tanıtımında emeği gecen ve bu işe gönül vermiş bizden önceki şu anda hayatda olmayan ustalarımızıda rahmetle anıyorum.İLETİŞİM BİLGİLERİ Tuncay KURT KAVİ DEVREK BASTON ATÖLYESİ ADRES: Dr Veysel atasoy cd bastoncular çarşısı no 25/D DEVREK/ZONGULDAK CEP: 0537 386 7286SİTE: www.baston.com.tr
E-MAIL: [email protected]
Contact Devrek Baston Modelleri
Address : | Bastoncular Çarşısı, Dr. Veysel Atasoy Cd. No 30/D, 67800 Devrek/Zonguldak, Turkey |
Phone : | 📞 +97878 |
Website : | http://www.baston.com.tr/ |
Categories : | |
City : | Devrek/Zonguldak |
M
|
Mehmet Ay on Google
★ ★ ★ ★ ★ Bastonun yapılış aşamasından başlayan görseller, tarihten günümüze gelen ve dünyadaki baston örnekleri ile zenginleştirilmiş, emek sarf edilen çok güzel bir müze olmuş, emeği geçenleri kutluyorum.
I congratulate those who contributed, the visuals starting from the construction phase of the cane, enriched with cane samples from the past and the world, has been a very beautiful museum with great effort.
|
a
|
aysegul onal on Google
★ ★ ★ ★ ★ Çok güzel el emeği eserler var, görülmeye değer. Biz süs eşyası için uğradık. Dükkan sahibi amca gerçekten çok ilgiliydi ve fiyatları amasradaki çerçiciler çarşısında göre çok uygundu.
There are many beautiful handcrafted works, worth seeing. We stopped by for ornaments. The shopkeeper was really interested, and the prices were very affordable compared to the tristicians bazaar here.
|
S
|
Seçil Yılmaz on Google
★ ★ ★ ★ ★ Fiyatlar aşırı derece fazla girmemizle çıkarmamız bir oldu
Prices were extremely high when we entered and exited.
|
C
|
Cihan Yıldz on Google
★ ★ ★ ★ ★ Baston deyip geçmeyin. Resmen sanat eseri yapıyor baston ustaları.. Emeklerine sağlık..
Don't call it a cane. Canes masters who are officially doing a work of art.
|
M
|
Mehmet Tokgöz on Google
★ ★ ★ ★ ★ Çeşit çeşit el emeği bastonların bulunabileceği küçük ama güzel bir çarşı
A small but beautiful market where you can find a variety of handcrafted walking sticks
|
g
|
gastroservet on Google
★ ★ ★ ★ ★ Küçük ama güzel bir mekan. Devrek'te mutlaka uğraması gereken yerlerden. You can visit and see the examples of Turkish walking stick craft.
Small but nice venue. Devrek'te must visit places. You can visit the walking stick craft.
|
M
|
Mustafa D. Yıldız on Google
★ ★ ★ ★ ★ Devrek’in eski adı “Hamidiye’dir.” 1885 Merkez Kaza olmuştur. Yörede yaşayan en eski topluluk Etiler olmuştur. Sırasıyla Pontus İmparatorluğu, Roma ve Bizans İmparatorluğunun egemenliğine giren Devrek 1079 Anadolu Selçuklularının elinden geçmiş, 1348 yılında Orhan Bey tarafından Osmanlı topraklarına katılmıştır.
Kimilerine göre Bölgenin Coğrafi yapısı koyun şeklini andırdığı için bu bölgeye ağzı yayık koyun anlamına gelen Devrek denilmiştir. Kimilerine göre de Bölge adının develerin yüklerini boşalttıkları yer anlamına gelen “Deverek” sözcüğünde almıştır.
Devrek’te bastonculuk tarihine geldiğimizde ise, bastonculuk ilkel bir yün ve pamuk eğirme aleti olan çıkrıkla başlamıştır. Manda boynuzundan yapılan iki tarafı siyah, ortası beyaz, çubuk şeklinde kemik ağızlık ve kızılcık ağacı özünden üç parçalı ve eklemeleri gümüş veya altın bilezikli olan ağızlıkları yapımı da bastonculuğu da geçiş ürünleri olmuştur.
Hicri 1310(1892) tarihli Kastamonu Salnamesinde Hamidiye kazasında (Devrek) “ceviz ağacından sandık, masa, konsol, sigara ağızlığı ve baston gibi şeyler şayan-ı memnuniyet bir surette olup….” Demesi Devrek’te 1892 yılında baston yapıldığını kanıtlamaktadır.
Aziz Salman Usta önce 1933 yıllarında Zonguldak’ta düzenlenen “tasarruf ve yerli malı haftasında daha sonra 1936 yılında İzmir enternasyonal Fuarında kurmuş olduğu sergilerle Devrek Bastonunu yurt çapında tanıtmak için çaba göstermiştir. 1950li yıllarda İzmir fuarında ve diğer yörelerde düzenlenen sergilerle tanıtım yaygınlaşmıştır. Devrek Bastonu 1965’de bir bilgi yarışmasına konu edilmiştir. daha sonraları ekonomik nedenlerle kaybolmak üzere olan baston 7 Temmuz 1984 tarihinde “Baston ve Güreş Festivali düzenlenirken yurt içi ve yurt dışında tanınır hale getirilmiş,ardından tanıtımı daha da yaygınlaştırmak için 1989 yılında “Baston ve Kültür Festivaline”dönüştürülmüştür.
Devrek Bastonu festivaller hariç 1994 yılı içerisinde Kültür Bakanlığının desteğiyle Ankara ve Topkapı Sarayında düzenlenen sergilerde tanıtılmıştır. Birçok Üniversitede de Devrek Baston sanatı ile ilgili seminerler düzenlenmiştir. Yurt içi ve Yurtdışı Festival ve Fuarlara davet edilmiştir.Devrek Bastonu’nu aynı zamanda medyatik özelliği vardır. Önemli Devrek adamlarına hediye edilmiş, Ülkemizi yöneten siyasetçi ve bürokratların hemen hemen hepsinde bir Devrek Bastonu mevcuttur.
Devrek's old name is "Hamidiye." It was 1885 Central Accident. The oldest community living in the region has been Etiler. Devrek, which came under the rule of the Pontus Empire, Rome and Byzantine Empire respectively, was captured by the Anatolian Seljuks in 1079 and was added to the Ottoman lands by Orhan Bey in 1348.
According to some, the geographical structure of the region resembles the shape of a sheep, so this region was called Devrek, which means churned sheep. According to some, the name of the Region was derived from the word "Deverek", which means the place where camels unload their loads.
When we come to the history of cane making in Devrek, cane making started with a spinning wheel, a primitive wool and cotton spinning tool. The construction of buffalo horn made of black, white in the middle, a rod-shaped bone mouthpiece and three-piece mouthpieces made of dogwood sap with additions of silver or gold bracelets were also transition products.
In the Kastamonu Yearbook of Hijri 1310 (1892), in Hamidiye county (Devrek), "things such as walnut chests, tables, consoles, cigarette holders and walking sticks are all wonderfully pleased." His statement proves that a cane was made in Devrek in 1892.
Aziz Salman Usta first made an effort to promote the Devrek Walking Stick throughout the country with the exhibitions he established in the week of "savings and domestic goods" held in Zonguldak in 1933 and then in Izmir International Fair in 1936. In the 1950s, publicity became widespread with exhibitions held in İzmir fair and other regions. Devrek Walking Stick was the subject of a quiz in 1965. The cane, which was about to disappear later due to economic reasons, was made known in Turkey and abroad while the Cane and Wrestling Festival was organized on July 7, 1984, and then it was transformed into a "Walking Stick and Culture Festival" in 1989 to spread the promotion even more.
The Devrek Walking Stick was promoted at exhibitions held in Ankara and Topkapı Palaces in 1994 with the support of the Ministry of Culture, excluding festivals. Seminars on the art of Devrek Walking Stick have been held in many universities. It has been invited to national and international festivals and fairs. The Devrek Walking Stick also has a media feature. Almost all of the politicians and bureaucrats who rule our country have a Devrek walking stick, which was gifted to important Devrek men.
|
U
|
Utku Kalı on Google
★ ★ ★ ★ ★ Safder Kartoğlu yarı maratonu sayesinde Devrek’e yolumuz düştü. Yarış sonrası şehri gezdik ve ünlü bastonlardan satın alarak hatıra fotoğrafı paylaştık :)
Makina kullanmadan, yalnızca elle yapan tek ustanın kalması ve yetişecek kişilerin olmaması üzücü..
Thanks to Safder Kartoğlu half marathon, we made our way to Devrek. After the race, we toured the city and bought famous walking sticks and shared a souvenir photo :)
It is a pity that there is only one master who does it by hand, without using a machine, and there are no people to train.
|
Write some of your reviews for the company Devrek Baston Modelleri
Your reviews will be very helpful to other customers in finding and evaluating information
Recommend a place for you