Carsamba Organik Fındık Üreticileri Birligi

5/5 based on 1 reviews

About Carsamba Organik Fındık Üreticileri Birligi

2007 yılında 57 organik fındık üreticisinin bir araya gelerek kurduğu Çarşamba Organik Fındık Üreticileri Birliği, 2022 yılı itibariyle Ayvacık ve Salıpazarı İlçeleri' nide üretime dahil ederek 543 üreticisi ile 17.200 dekar olanda yaklaşık olarak 2.700 ton kabuklu fındık üretmektedir. 2018 yılından itibaren bölgemizde ortaya ekolojik ve sosyal olumsuzluklarla mücadele edebilmek amacıyla Utz/Rainforest Alliance Programı' na dahil olarak çözüm üretmeye çalıştık. 

 

Üreticilerimiz için pestisit bulaşma riskini sıfıra indirmek için üretim sezon içinde tüm zararlılar ile mücadelede kullanacağı organik girdilerini(bordo bulamacı,kükürt,gülleci bulamacı,kireç, göztaşı, laser, etil alkol, sıvı ve katı gübre uygulama yaparken bulaşmayı önlemek için taral, ufak bahçe aletleri, dal parçalama makinaları  birliğimiz ve bölgemizde faaliyet gösteren diğer kurumların ortak çabası sonucunda ücretsiz olarak dağıtılmaktadır.

 

2021 yılı sonu itibariyle organik tarımın izlenebilirlik esasına göre adil ticaret yapan başta sayılı ihracatçılarımız ve yurtdışı müşterileri olmak üzere tüm alıcılar için bünyemizde sertifikalandırılan kırım tesisi ile hizmet verilmektedir.

 

2022 yılı sonu itibariyle talep eden ihracatçılarımıza, yurtdışı müşterilerine ve bireysel tüketicilere bünyemizde çalışan kabuklu fındık kırım tesisinde ürün siparişi olmaktayız.

 

Çarşamba doğumlu olan Ali BAKIR Ağcagüney Mahallesi' nde organik tarımla uğraşmaktadır. Organik çiftçiliği büyük bir tutkuyla ve ruhuyla yapanların ulusal olarak duyurulmasını, bir adım öne çıkmalarını COFUB olarak yürekten istiyoruz

Contact Carsamba Organik Fındık Üreticileri Birligi

Address :

Sarıcalı Mah. Zübeyde Hanım Meydanı, Koseoglu İshanı Kat:1, 55500 Çarşamba/Samsun, Turkey

Phone : 📞 +98
Website : http://www.cofub.com/
Categories :
City : Çarşamba/Samsun

Sarıcalı Mah. Zübeyde Hanım Meydanı, Koseoglu İshanı Kat:1, 55500 Çarşamba/Samsun, Turkey
A
Alper Tekcan on Google

Çok kaliteli bir dernek
A very high quality association

Write some of your reviews for the company Carsamba Organik Fındık Üreticileri Birligi

Your reviews will be very helpful to other customers in finding and evaluating information

Rating *
Your review *

(Minimum 30 characters)

Your name *