Başkent Üniversitesi Kütüphanesi

4.4/5 based on 8 reviews

Başkent Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı Bağlıca Kampüsü - Lib.baskent.edu.tr

Başkent Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı Bağlıca Kampüsü

About Başkent Üniversitesi Kütüphanesi

24 Saat Çalışma Salonu Kuralları

  • 24 Saat Çalışma Salonu 7/24 açıktır.
  • 24 Saat Çalışma Salonu'nda sessiz olunmalı ve diğer kullanıcıları rahatsız edecek davranışlardan kaçınılmalıdır.
  • 24 Saat Çalışma Salonu'na yiyecek ve içecek ile girmek yasaktır.
  • Kullanıcılar, kendi eşyalarından sorumludurlar. Kaybolan veya çalınan eşyalardan kütüphane yönetimi sorumlu değildir.
  • Kullanıcılar, kablosuz ağ ile kişisel bilgisayarlardan internete bağlanabilmektedirler.

Grup Çalışma Odası Kullanım Kuralları

  • Kütüphanemizde kullanıcılarımız için oluşturulmuş grup çalışma odaları bulunmaktadır. Bu odalardan aynı gün içerisinde randevu alınarak yararlanılmaktadır. Grup çalışma odalarında bulunan projeksiyon aleti isteyen kullanıcılarımız tarafından kullanılabilinir.
  • Grup çalışma odaları hafta içi ve hafta sonu 08.45-23.00 saatleri arasında kullanılabilir.
  • Grup çalışma odaları 3 saatlik süreyle, en az 6 kişilik gruplara tahsis edilebilir.
  • Grup çalışma odalarının anahtarları, o anki kat görevlisinden kimlik karşılığında alınabilmektedir.
  • Belirlenen randevu saatinin bitimi sonrasında salon görevlisine haber verilmesi gerekmektedir.
  • Odaların kilitlenip terkedilmesi halinde şahsi eşyalar görevliler tarafından odadan çıkartılarak grup çalışma odası hakları iptal edilir.
  • Oda anahtarının kaybedilmesi durumunda, kimlik sahibi 5 TL ceza ödemek zorundadır. Aksi halde kimliğini geri alamaz.
  • Ödünç alınmayan kaynaklar grup çalışma odası içerisinde bırakılmamalıdır.
  • Grup çalışma odalarında yiyecek ve içecek tüketimi yasaktır.
  • Grup çalışma odalarında değerli eşya bırakılmaması gerekmektedir.
  • Bırakılan veya kaybolan eşyalardan kütüphane sorumlu değildir.
  • Grup çalışma odalarının anahtarı en geç, kütüphane kapanmadan 15 dakika önce iade edilmiş olmalıdır.
  • Grup çalışma odaları, kütüphane personeli tarafından periyodik olarak kontrol edilmektedir.

Karel Kullanım Kuralları

  • Kareller, üniversitemiz akademik personeli ile doktora, yüksek lisans, lisans ve ön lisans öğrencileri için ayrılmış olup tek kişilik kullanıma yöneliktir.
  • Kareller, Başkent Üniversitesi Kimlik kartı ile kullanılabilir.
  • Karellerde yiyecek ve içecek tüketimi yasaktır.
  • Karellerde telefon görüşmesi yapılamaz.
  • Karellerde değerli eşya bırakılmaması gerekmektedir.
  • Kütüphaneye ait kitapların(ödünç alınmayan) karellerde bırakılmaması gerekmektedir.
  • Kütüphane materyali ve eşyalarına zarar verenler disiplin kuruluna verilir.
  • Kareller, kiralayan kişi tarafından kullanılmadığı zamanlarda, başka kullanıcı tarafından kullanılabilir. Kareli kiralayan kişi geldiğinde kullanım hakkı kendisine aittir.
  • Karel anahtarı en geç kütüphane kapanmadan 15 dakika önce iade edilmiş olmalıdır.
  • Karel anahtarını iade anında en az 2 adet boş karel mevcut değilse karel uzatma işlemi yapılmaz.
  • Vize ve final döneminde uzatma yapılmaz.
  • Karellerin ödünç verme işlemi, süreli yayınlar birimi danışma bankosundan o gün içerisinde ve 3 saat süreyle yapılmaktadır. İade işlemi de aynı bankodan yapılmaktadır.
  • Karel kullanımı için belirlenen süre aşıldığında saatlik 3TL ceza alınır.
  • Karel anahtarı kaybedildiği taktirde 5TL ceza alınır.
  • Rezerve edilen kareller, belirtilen saatten sonra 10 dakika içerisinde teslim alınmazsa başka kullanıcıya verilebilir.
  • Kullanıcılar kendi eşyalarından sorumludurlar. Kaybolan veya çalınan eşyalardan kütüphane yönetimi sorumlu değildir.

Açık Erişim Politikamız

Açık erişim politikamız için tıklayınız.

Dış Kullanıcılar İçin Kütüphane Kullanım Politikası

Kütüphanemiz dış kullanıcılara hizmet vermemektedir. Araştırma amacıyla kütüphaneden faydalanmak isteyen akademik nitelikteki kullanıcıların, rektörlükten resmi dilekçe ile kütüphaneden yararlanmak istedikleri günü ve saati belirterek izin almaları gerekmektedir. Talepleri onaylandığı takdirde kütüphane materyallerinden belli bir sınır dahilinde faydalanabilmektedirler.

Contact Başkent Üniversitesi Kütüphanesi

Address :

06790 Etimesgut/Ankara, Turkey

Phone : 📞 +9
Website : http://lib.baskent.edu.tr/
Categories :
City : Etimesgut/Ankara

06790 Etimesgut/Ankara, Turkey
T
Taylan Gül on Google

Ferah bir çalışma alanı
A spacious workspace
M
Mehmet Utku Ay on Google

Kütüphane yapıldığından bu yana para kokuyor (yepyeni). Okulun belki de en güzel şeyi kütüphanesi ❤
It has been smelling of money since the library was built (brand new). Perhaps the best thing in school is its library ❤
M
Mert on Google

Kaliteli bir kurum
A quality institution
N
Nergis Doğanay on Google

Gördüğüm en guzel kutuphanelerden biri masalarda ozel prizler masa lambaları manzarasi bile var:)
One of the most beautiful libraries I've ever seen, there are even special sockets and table lamps on the tables :)
F
Fikriye BALABAN on Google

Çalışmayı sevdiğim bir ortam. Temiz ve düzenli. Genelde kalabalık oluyor.
It's an environment I like to work in. It's clean and tidy. It's usually crowded.
V
Vahdettin Akyüz on Google

Üniversite kütüphanemiz eğitim, öğretim ve araştırma faaliyetlerinin gerçekleştirilmesinde birinci derecede görev yapan ve bunun için gerekli bilgiyi, bilgi kaynaklarını bünyesinde toplayıp kullanıcıların hizmetine en iyi şekilde sunmaya çalışan bir bilgi merkezidir. Kütüphanemiz 12.500 m2 alana ve 1627 kişilik oturma kapasitesine sahiptir. Kullanıcılarımızın katalog tarama ve araştırma yapabilecekleri 77 adet terminal barındırmaktadır. Ayrıca kişisel çalışma karellerine (2. kat) ve grup çalışma odalarına (-1. kat) sahiptir. Kütüphanemizin girişinde 7/24 açık olan ve kullanıcılarımızın ders çalışabilecekleri bir çalışma salonu vardır. -1. katta görme engelli kullanıcılarımız için tasarlanan Görme Engelliler Odası'nda özel donanım ve ekipmanlar yer almaktadır. Müzik ve sanat koleksiyonundan oluşan Müzik-Sanat Odası ve 13 terminalin yer aldığı görsel-işitsel kaynakları barındıran Görsel-İşitsel Salonu yine -1. katta bulunmaktadır. Değerli kişilerin ve yazarların özel koleksiyonları da bu kattadır ve tüm kullanıcılarımız yararlanabilmektedirler. Giriş katında ödünç verme birimi, katalog tarama bilgisayarları, referans koleksiyonu, rezerv kaynaklar, Elektronik Kaynaklar Tarama Salonu ve A-H koleksiyonu yer almaktadır. 1. katta J-Z koleksiyonu, tez odası ve katalog tarama bilgisayarları bulunmaktadır. 2. katta ise bilimsel, aktüel, magazin dergilerinin ve günlük gazetelerin yer aldığı Süreli Yayınlar Birimi hizmet vermektedir. Ayrıca bütün katlarda okuma ve çalışma alanları da yer almaktadır. Fuaye alanı ve kafeterya da mevcuttur. Uluslararası standartlarda SirsiDynix Symphony Entegre Otomasyon Sistemi kullanılmaktadır. Kütüphanemizdeki kitapların sınıflaması tıp kitapları dışında Library of Congress sınıflama sistemine; tıp kitapları ise National Library of Medicine sınıflama sistemine göre yapılmaktadır. Tüm kitapların kataloglanmasında AACR2 (Anglo American Cataloging Rules II) ve 2019'dan itibaren RDA (Resource Description & Access) uygulanmaktadır. Kütüphanemiz ayrıca ANKOS, EKUAL ve TO-KAT gibi organizasyonlara da üyedir. İnternete bağlanarak kütüphane web sayfasından online katalog veya elektronik kaynak taraması yapılabilir. Abone, deneme ve açık erişim veritabanlarına kütüphanemiz aracılığıyla rahatlıkla ulaşılabilmektedir. Tüm bu hizmetlere kampüs dışından(proxy) ulaşmak mümkündür. Tüm katlarda kablosuz ağ mevcuttur ve her noktadan internete erişim sağlanmaktadır. Kütüphane web sitesine ve online kataloga akıllı cihazlardan ulaşmak mümkündür. Başkent Üniversitesi mensubu kullanıcılar üye olmak koşuluyla kütüphaneden ödünç materyal alabilmektedirler. Üye olmak için ise üniversite kimliği ile Ödünç Verme Birimi'ne müracaat edilmesi gerekmektedir. Kütüphaneler arası işbirliği çerçevesinde de ödünç kitap alma ve fotokopi hizmetleri gerçekleştirilmektedir. Kullanıcılarının bilgiye ulaşmadaki öneminin farkında olan Başkent Üniversitesi Kütüphanesi, bünyesine her yıl yeni materyaller ekleyerek koleksiyonunu genişletmektedir.
Our university library education, training and research activities engaged primarily in the realization of tasks and information necessary for it to the users in collecting information resources within an information center is working to deliver the best possible way. Our library has an area of ​​12.500 m2 and a seating capacity of 1627 people. It has 77 terminals where our users can search and search catalogs. It also has personal study frames (2nd floor) and group study rooms (1st floor). At the entrance of our library there is a study hall which is open 24/7 and where our users can study. -one. The Visually Impaired Room, which is designed for visually impaired users, has special equipment and equipment. The Music-Art Room, which consists of music and art collections, and the Audiovisual Hall, which includes audiovisual resources with 13 terminals, are again -1. are on the floor. Private collections of valuable persons and authors are also on this floor and all our users can benefit. On the ground floor there is a lending unit, catalog scanning computers, reference collection, reserve resources, Electronic Resources Scanning Hall and A-H collection. On the first floor there are J-Z collection, thesis room and catalog scanning computers. On the second floor is the Periodicals Unit, where scientific, current, magazine magazines and daily newspapers are located. There are also reading and study areas on all floors. A foyer area and a cafeteria are also available. SirsiDynix Symphony Integrated Automation System is used in international standards. The classification of the books in our library is based on the Library of Congress classification system; Medical books are made according to the National Library of Medicine classification system. AACR2 (Anglo American Cataloging Rules II) and RDA (Resource Description & Access) since 2019 are used for cataloging all books. Our library is also a member of organizations such as ANKOS, EKUAL and TO-KAT. Online catalogs or electronic resources can be searched from the library web page by connecting to the internet. Subscriber, trial and open access databases are easily accessible through our library. All these services are available off-campus (proxy). Wireless network is available on all floors and internet access is available from all points. The library website and online catalog can be accessed from smart devices. Users of Başkent University can borrow materials from the library provided that they are members. In order to become a member, it is necessary to apply to the Lending Unit with the university ID. Within the framework of inter-library cooperation, borrowing and photocopying services are also provided. Being aware of the importance of access to information of the user Baskent University Library, the site is expanding its collection by adding new material every year.
a
alp bedir on Google

Dışarıdan misafir kabul ediliyor mu, yoksa sadece üniversite öğrencileri mi?
Are foreign guests accepted or just university students?
C
Celal Cesitcioglu on Google

The book collection should be improved

Write some of your reviews for the company Başkent Üniversitesi Kütüphanesi

Your reviews will be very helpful to other customers in finding and evaluating information

Rating *
Your review *

(Minimum 30 characters)

Your name *