Akşehir Kaymakamliği
3.4/5
★
based on 5 reviews
Contact Akşehir Kaymakamliği
Address : | Akşehir Eski Garaj, 42560 Akşehir/Konya, Turkey |
Website : | http://www.aksehir.gov.tr/ |
Categories : | |
City : | Akşehir/Konya |
e
|
ebubekir sami çınar on Google
★ ★ ★ ★ ★ |
B
|
BeYaZ GLÜmm'42 on Google
★ ★ ★ ★ ★ |
A
|
Adanali Konyali on Google
★ ★ ★ ★ ★ Kaymakamlığı ariyorum kaç oldu ariyorum.ne donen var ne acan.gercekten bunu bile sikayet etmek icin ariorum acmiorsunuz.tapu bolumde isimiz oldu kendi memurları hata yapıyor ceremesi bize oluyor.bunun.için şikayette bulncaktim ne acan var ne telefonlara bakan.gerçekten birileri.sesimizi duysun
Çok.kizginim.bnde aksehirliyim ama bu kadar olmaz.ilgilenecek adam kimse yok
Mesai.saati icinde aryorum acan yok bn daha ne deyim
I am looking for the district governorship, I am looking for what happened.
I'm very angry, I'm angry, but not that much.
I am looking for in the working hour, no one else, what can I say
|
R
|
Ramazan Tetik on Google
★ ★ ★ ★ ★ Akşehir’de ilk yerleşimin neolitik çağda başladığı bölgede yapılan yüzey araştırmalarından anlaşılmaktadır. Bunu izleyen Kalkolitik, Eski Tunç, Hitit, Helenistik, Roma, Bizans, Selçuklu ve Osmanlı Dönemleri sıralanabilir.
Hitit Krallarından II. Murşili’nin Batı Anadolu’daki işgali, İzmir civarındaki Nef’e kadar uzanmıştır. Onun zamanında bu bölgede kuvvetli askeri garnizonlar kurulmuştur. Bölge bu devirde, Hitit hakimiyetine girmiştir. Akşehir’in çevresinde bulunan höyüklerden elde dilen küp ve gaga ağızlı testiler, M.Ö. XVI. yüzyıla dek uzanan Hitit yerleşimini kanıtlamaktadır. Batıdan gelen deniz kavimlerinin (Ege) göçlerinin etkisiyle gücünü yitiren Hititler’in yerini, Frigyalılar alır.
Strabon, kentin bulunduğu bölgeye, “Phrygia Paroreia” denilmektedir. Bu bölge, doğudan batıya uzanan bir dağ silsilesine sahiptir ve eteklerinde her iki tarafta geniş bir ova uzanır. Ovanın yakınlarında bulunan kentler; kuzeye doğru Philomelion (Akşehir) ve öte tarafta Pisidia yakınındaki Antiokheia (Yalvaç) denen kentler bulunur. Philomelion, "tamamıyla ovadır" anlamındadır. Akşehir’in bulunduğu konum itibariyle, Sultandağları’ndan gelen erozyon tabakasının üzerine kurulduğundan, dağ eteği gibi görülmektedir. Frigiyalılar gibi Lidyalılar da, Çanakkale Boğazı’ndan Küçük Asya’ya girmiş ve Kızılırmak’a kadar bu bölgeyi hakimiyeti altına almıştır. Bu istilada, Philomelion’u da ele geçirirler ve yağmalarlar. Lidya Kralı Kraisos, Pers Hükümdar Daryus’a yenilince, Lidya ve Frigia toprakları, Pers Egemenliği’ne girer. Böylece Akşehir, M.Ö. 547/546 yıllarında, Perslerin hakimiyeti altına girmiş olur. Helenistik Çağ’da, Galat Halkı yerleştiği ve yöreye Galatia dendiği halde, tarihsel bir alışkanlıkla Phrygia adının kullanılması alışkanlık haline gelmiştir.
Frig Kralı Midas’ın adını taşıyan pınar (Midas’ın Çeşmesi) bugünkü Ulupınar köyündedir. O dönemden sonra, Lidya’nın şehir piskoposlarından biri olan kentin yakınlarındaki Mele Köyü, bugün hala Prensesin kocası Melas’ın adını taşımaktadır. Akşehir’de Pers ve Helenistik dönem egemenliğinden sonra sırayla Roma ve Bizans istilaları takip eder. Roma devrinde Anadolu yönetim örgütü içinde İkonion’a (Konya) bağlanır.
Bizans’ın uç şehri olan Akşehir, önce Emeviler’in sonra Abbasiler’in, Bizansla olan savaşları sırasında taraflar arasında sürekli el değiştirir. 1071 yılında, Büyük Selçuklu İmparatorluğu’nun Hükümdarı Romen Diyojen ile yaptığı savaştan galip çıkmasından sonra, Anadolu’da bir Türkleşme hareketi başlar. Bu hareketten sonra Anadolu’da ve buna bağlı olarak Akşehir’de, bir değişim rüzgarı esmeye başlar. Anadolu Selçuklu Devleti’nin kurucusu Kutalmışoğlu Süleyman Bey, 1076–77 yıllarında Akşehir’i almış ve böylelikle Akşehir, Oğuz Türkleri’nin egemenliği altına girmiştir. Süleyman Şah zamanında Türk Kültürü, beşiğini Konya ile buraya bağlı olan Akşehir ve çevresinde buldu. Daha sonra bu kültür, büyüyerek ve gelişerek Konya’yı Türk Kültürü’nün Merkezi haline getirir. Süleyman Şah’ın 1086’da ölümü üzerine Anadolu Selçuklu Devleti’nin başına I. Kılınçarslan getirilir. Haçlılarla yapmış olduğu savaşlar neticesinde I. Kılınçarslan 1097 yılında, başkenti olan İznik’i kaybeder ve aynı yıl içerisinde Konya’yı tekrar başkent yapar. Boğazlardan gelen Haçlı akınları, Konya’dan önce Akşehir’e yapıldığından ilk Akşehir yıkıma ve yağmaya uğruyordu. Selçuklu Devleti’nin çökmesiyle Akşehir’i önce Eşrefoğulları sonra da 100 yıl Hamitoğulları yönetir. Kent 1381 yılında Murat Hüdavendigar’a satılır. Yıldırım Beyazıt 1402 yılında Timur’a yenilince, Ferruhşah Mescidi’nin cenazelik bölümüne hapsedilir ve burada intihar eder. Fetret Dönemi’nde kısa bir süre Karamanoğulları’nın eline geçen Akşehir, Fatih Sultan Mehmet zamanında 1467 yılında fethedilir ve Cumhuriyete kadar sürecek olan kesintisiz Osmanlı Hakimiyeti başlar.
The first settlement in Aksehir started in the Neolithic Age. The following are the Chalcolithic, Old Bronze, Hittite, Hellenistic, Roman, Byzantine, Seljuk and Ottoman periods.
Hittite Kings II. The occupation of Murshili in Western Anatolia dates back to the Nef around Izmir. In his time strong military garrisons were established in this region. In this period, the region came under Hittite rule. The jugs and beak jugs obtained from the mounds around Akşehir, BC. XVI. century proves the Hittite settlement. The Phrygians took the place of the Hittites, who lost their power due to the migration of the sea tribes from the west (Aegean).
Strabo, the region where the city is called “Phrygia Paroreia”. This region has a mountain range extending from east to west and extends on a wide plain on both sides of its foothills. Cities located near the plain; to the north there are cities called Philomelion (Aksehir) and on the other side called Antiokheia (Yalvac) near Pisidia. Philomelion means "completely plain". Due to its location on the erosion layer from Sultandağları, it is seen as a foothills. Like the Phrygians, the Lydians entered Asia Minor from the Dardanelles and took control of the region from Kızılırmak to Kızılırmak. In this invasion, they take Philomelion and plunder it. When the King of Lydia, Kraisos, was defeated by the Persian ruler Daryus, the lands of Lydia and Phrygia entered the Persian Sovereignty. Thus, Aksehir, BC. 547/546 years, would be under the domination of the Persians. In the Hellenistic Age, although the Galatian people settled and the region was called Galatia, it became a habit to use the name Phrygia with a historical habit.
The fountain, which bears the name of the Phrygian King Midas, is in the village of Ulupınar today. Since then, the village of Mele, near the city, one of the city bishops of Lydia, still bears the name of Melas, Princess's husband. After the Persian and Hellenistic sovereignty in Akşehir, Roman and Byzantine invasions followed. During the Roman period, it was connected to Ikonion (Konya) within the Anatolian administration organization.
Akşehir, the extreme city of Byzantium, constantly changes hands between the parties during the wars of the Umayyads and then the Abbasids. In 1071, after the victory of the Great Seljuk Empire with the ruler of Romania Diogenes, a Turkification movement began in Anatolia. After this movement, a wind of change begins to blow in Anatolia and consequently in Aksehir. Kutalmışoğlu Süleyman Bey, the founder of the Anatolian Seljuk State, took Akşehir in 1076-77 and thus Akşehir came under the sovereignty of the Oghuz Turks. During the reign of Süleyman Shah, Turkish culture found its cradle in Konya and Aksehir and its vicinity. Later on, this culture made Konya a center of Turkish Culture by growing and developing. Upon the death of Süleyman Şah in 1086, Kılınçarslan I was appointed as the head of the Anatolian Seljuk State. As a result of the battles with the Crusaders, Kılınçarslan I lost İznik, its capital in 1097 and made Konya the capital again in the same year. Crusaders from the Straits, the first Akşehir was destroyed and plundered because it was made to Aksehir before Konya. With the collapse of the Seljuk State, Akşehir was ruled by Eşrefoğulları and then by Hamitoğulları for 100 years. The city was sold to Murat Hüdavendigar in 1381. When Yıldırım Beyazıt was defeated by Timur in 1402, he was imprisoned in the funeral department of the Masjid of Ferruhşah where he committed suicide. Akşehir, which was conquered by Karamanoğulları for a short period during the Fetret Period, was conquered in 1467 during the reign of Fatih Sultan Mehmet and the uninterrupted Ottoman domination began until the Republic.
|
F
|
Furkan Demir on Google
★ ★ ★ ★ ★ Merhaba, Akşehir'de Okulları Olumsuz Hava Koşullarından Dolayı Tatil Edebilir misiniz? Gereğini Arz Ederim Saygılarımla
Okulları lodos, kar, buzlanma gibi hava şartlarında okulları tatil etmedikleri için 1 yıldız verdim vatandaşın canı bu kadar kolay olmamalı.
Hello, can you take a holiday in Akşehir due to adverse weather conditions? Best Regards
I gave the schools 1 star because they did not close the schools in weather conditions such as southwester, snow and icing. Citizens' life should not be so easy.
|
Write some of your reviews for the company Akşehir Kaymakamliği
Your reviews will be very helpful to other customers in finding and evaluating information
Recommend a place for you