Akçakoca Cami

4.8/5 based on 8 reviews

Contact Akçakoca Cami

Address :

Alaca Mescit Sk. No:108, 41200 İzmit/Kocaeli, Turkey

Categories :
City : İzmit/Kocaeli

Alaca Mescit Sk. No:108, 41200 İzmit/Kocaeli, Turkey
M
Musa Arslan on Google

1330 yıllarında yapılmış çok maneviyatlı ve eski bir cami pek cemaat yok ama çok huzurlu bir Namaz kılacağız bir ortam izmit manzarası ayaklarınızın altında ta derince kadar gözüküyor manzarası süper biraz esiyor ama sağında solunda ziyaret edebileceğiniz Etnografya Müzesi birkaç Kültür Evi ve tarihi Konak var yan tarafında bir hamamı var sol tarafında Osmanlı Sokağı diye tabir edilen bir alan var Şeyh Edebali ve haymeana dan bahseden yazıtlar vesaire tavsiyeBuralar çok eski yapılar 300-400 Senelik binalar var ..
1330 in the very spiritual and old mosque is not much community, but a very peaceful Prayer will make an environment izmit skyline under your feet looks deeply up the view of the super is a bit of blowing but you can visit the left of the Ethnographic Museum, a few cultural houses and historical mansion there is a bath on the side there is an area called Ottoman Street on the left side there are inscriptions that refer to Sheikh Edebali and haymeana and so on. There are very old buildings 300-400 Year buildings ..
Ⲋⲉⲅⲕⲁⲛ ƳᗣĞꙆⱿ on Google

Eski İzmit’in merkezi olan ve İzmit’i kuşbakışı olarak gören mahallelerinden olan Akçakoca mahallesinin tek ve İzmit’in de ilk camisidir. Orhan Gazi döneminde Nikomedya'yı kuşatan Gazi Akçakoca şehri kuşattığı sırada bu camiyi yaptırmıştır. Yapılış tarihi kesin olarak bilinmemekle beraber ittifak edilen tarih 1255’tir. Çünkü caminin kuzey ve güney duvarlarının sol üst köşelerinde bulunan hat olarak yazılmış ayeti kerimelerin altında bu tarih vardır.728 de İzmit, Türklerin eline geçince fetih namına yapılmıştır. Camiye Kocaeli çevresinin fethinde emeği geçen Akçakoca’ya izafeten Akçakoca Camii adı verilmiştir. (Günümüzde Dere Cami olarak da bilinir.) Birçok defa tamirat geçirdiği için ilk kurulduğu dönemin karakterini büyük ölçüde kaybetmiştir. Minaresi bugünkü binadan daha eski bir görünüm arz etmektedir. Cami ahşap çatılı ve kare planlıdır. MİMARİ ÖZELLİKLER: Cami, ana mekanın kuzeyinde uzanan kapalı son cemaat yeriyle birlikte kareye yakın dikdörtgen planlıdır. Cami,kagir sistemde inşa edilmiştir. Caminin dış cepheleri iki katlı düzenlenmiştir.Batı cephede, son cemaat yeri ile ana mekanın birleştiği yerde, minare yer almaktadır. Tuğla gövdeli minarenin külahi bulunmamaktadır. Caminin son cemaat yerine ait kuzey cephesinin ortasında üzeri kiremit kaplı saçakla örtülü, sonradan kapatılmış giriş sahanlığı bulunmaktadır.
It is the only mosque in Akçakoca neighborhood and the first mosque in İzmit, which is the center of old İzmit and one of the neighborhoods that see İzmit from a bird's eye view. Gazi Akçakoca, who besieged Nikomedya during the Orhan Gazi period, built this mosque when he besieged the city. Although the exact date of construction is not known, the alliance date is 1255. Because there is this date under the verses written as a calligraphy on the upper left corners of the north and south walls of the mosque. The mosque was named as Akçakoca Mosque after Akçakoca, who contributed to the conquest of Kocaeli. (It is also known as Dere Mosque today.) It has lost the character of the period it was first established since it has been repaired many times. Its minaret looks older than today's building. The mosque has a wooden roof and a square plan. ARCHITECTURAL FEATURES: The mosque has a rectangular plan close to a square with the closed narthex extending to the north of the main space. The mosque was built in a masonry system. The outer façades of the mosque are arranged in two floors. On the western façade, where the narthex and the main space meet, the minaret is located. The brick-bodied minaret does not have a cone. In the middle of the north facade belonging to the last congregation place of the mosque, there is an entrance landing covered with a tile-covered eaves, which was later closed.
E
Elif Aydoğan Akdağ on Google

Diğer bir ismi de Akçakocadere Cami olan yapı hem tarihi hem de turistik oluşuyla, manzarasıyla bizi kendine çekti.
The building, another name of which is the Akçakocadere Mosque, attracted us with its historical and touristic appearance and scenery.
M
Muhammet Öztop on Google

Mükemmel bir manevi atmosfere sahip değerlerimizden sadece biri, muhakkak uğramalı hiç olmadı iki rekat nafile namazla hakkı verilip geçmişlerimize ve bizlere dua edilmeli ;)
Only one of our values ​​with a perfect spiritual atmosphere, it should definitely stop by, it has never happened, two rak'ahs should be given in vain prayer and pray to our past and us;)
A
Ali turan500 on Google

Tarihi bir cami.
A historical mosque.
Ü
Ünsal Yürek on Google

Sakarya ve Kocaelinin fatihi Akçakoca Bey'in yaptırdığı 1328 yılına tarihli, Kocaelinin fethinden sonra yapılan ilk camiidir. Akçaönem koca Bey ve Süleyman Paşa fetihten sonra tımar faaliyetlerine hız vermiş ve çevreye hamam, camii ve su yolları imarına önem vermişlerdir.
The conqueror of Sakarya and Kocaeli is the first mosque built by Akçakoca Bey in 1328, after the conquest of Kocaelin. Akçaönem koca Bey and Süleyman Pasha accelerated their grooming activities after the conquest and gave importance to the development of baths, mosques and waterways to the environment.
C
Cihan Özcan on Google

İzmit ve çevresinde oturan herkesin görmesini tavsiye ederim. Tarihi Şirin bir camimiz. Manevi atmosferi farklı.
I recommend it to everyone living in Izmit and its surroundings. Our historic cute mosque. The spiritual atmosphere is different.
Y
Yasin Ceylan on Google

Tarihi bir cami. İçerideki ahşap yapılar sayesinde günümüz camilerinden daha farklı, güzel bir hava hissediliyor.
A historical mosque. Thanks to the wooden structures inside, a different and beautiful atmosphere is felt than today's mosques.

Write some of your reviews for the company Akçakoca Cami

Your reviews will be very helpful to other customers in finding and evaluating information

Rating *
Your review *

(Minimum 30 characters)

Your name *